Salam . Selamat Tahun Baru Cina kepada masyarakat Tionghua.
Sarapan pagi kami hari ini....Tembosa Ikan.
Intinya telah saya sediakan awal dan frozenkan.
Beginilah rupanya Tembosa yang telah siap di kelim.
Intinya mempunyai rasa sepeti kuah laksam yang pekat.
Gandingan bersama telur...Perrghhh...sungguh mengancam!
Tembosa Ikan yang sedang beraksi di atas batu giling....hehehe.
Untuk resepi sila klik di sini
Ralat: Mulanya saya panggil Samosa Ikan tetapi panggilan sebenarnya ialah TEMBOSA IKAN.
2 comments:
salam yan..karipap bulat mmg owg johor panggil tembosa..hehe! tp kalu inti ikan ni mmg susah nk cari owg jual kan..bnyk jual kt pantai timur jer! pasnih leh try resipi yan ni..
Salam perkenalan.
Ohh ni laman yang selalu ada makan2 la. :)
Post a Comment