Anak kedua saya Amirul memang sukakan mashed potato. Lebih-lebih lagi jika bersoskan sos cendawan.
Kebetulan tempohari saya memang tiada mood masak beria. Malas pula untuk membawa 'segerombolan'
makan kat luar. Akhirnya saya marinate ayam untuk dibuat rosemary grill chicken. Kerja senang...lepas tu
sumbat ajer ke dalam oven. Cukup 1 jam atau lebih.... dah boleh makan!
Gandingan yang sering di nantikan Amirul, saya membuat mashed potato dan mencelur brokoli.
Untuk sos nya saya guna sos meatball yang saya beli di Ikea tempohari. Errmmmm so yummy.....
Rosemary Grill Chicken yang telah di potong.
( daun rosemary segar sebagai hiasan)
Untuk resepinya telah saya keluarkan di N3 terdahulu. Anda boleh klik di sini.
Mashed potato kegemaran Amirul selalunya saya buat begini....
MASHED POTATO
BAHAN-BAHAN
4 Biji kentang
(saya guna russet US potato)
2 tbsp butter
1/2 cawan whipped cream
sedikit lada sulah
CARA:-
1. Kupas kulit kentang dan potong kecil-kecil. Rebus dengan sedikit garam hingga empuk. Angkat dan toskan. Lenyek kan sehingga halus.
2. Masukkan kesemua bahan yang lain dan gaul rata. Boleh di hidang.
1 comment:
wah menarik ni...simple tapi sedap:)
Post a Comment