Telah seminggu sessi persekolahan tahun 2011 bermula. Seperti ibu-ibu lain saya juga berdepan dengan
jadual yang begitu padat.Anak bongsu saya Lisa telah mula menjejak kan kaki ke tadika. Teruja sungguh Lisa
dengan alam persekolahan baru sesuatu yang pernah merisaukan saya kerana sebelum ini dia kata 'tak mau pergi school!'.
Memandangkan jadual harian saya bertukar semuanya maka ianya mengambil masa juga untuk saya
menyesuaikan diri. Belum punya waktu terluang untuk diri sendiri. Masa saya banyak habis keluar masuk
rumah di samping perlu membereskan tugasan di rumah juga. Lebih serik dengan cuaca yang tidak menentu.
Silap haribulan kain baju basah kuyup di ampaian.
Memasak pun yang mudah-mudah dan segera ajer seperti malam tadi saya tidak berselera untuk makan nasi.
Kebetulan nasi ayam yang saya masak siang nya masih ada.Saya hanya perlu menggoreng ayam.
Untuk saya gado-gado ala Ayam Penyet! Ketika ke tesco semalam saya ada membeli kerepek belinjau.
Keropok udang pula masih ada tersimpan. Semua bahan ada kecuali tahu. Tak mengapalah bila kehendak
dah mengatasi segalanya semua boleh!. Kuah nya pula saya gunakan yang instant juga...jangan mare...
Memang sedap ...lebih sedap dari yang di restoran Ayam Penyet...tentulah pada kuah nya yang memenuhi
citarasa saya iaitu kurang rasa dan bau cekur!
6 comments:
sedapnyer kak.... fav ita ni...bak mai sepinggan...hihihi
belum pernah mencuba gado2 ni..tp kalo bergaduh slalu ler..hehehe...akak, meh ler nk rasa sepinggan
cedapnye tgk x pnah mkn gado2.keropok belinjau pun x pernah tgk or rasa.
aritu ade patient tanye sy mkn keropok belinjau blh tak..fuh,gapo dio tak tau..dgn tenang agp je la mcm keropok ikan, sejenis snek, dan berminyak.x elok diamalkan selalu.hahahah.jawapan selamat.
Azlita Aziz,
Bukan untuk memuji...tapi kuah kcg instant yg saya beli tu memang sedap bila dimakan bersama geng nya itu...
Noorma, klu nak rasa gi ajer kat restoran Ayam Penyet...
Dahlia, Saya selalu order gado2 bila kat Restoran Ayam Penyet.
Keropok belinjau tu sejenis buah yang di tumbuk. Tak ramai yg menyukainya kerana rasanya agak pahit2 sedikit. Tp saya mengemarinya.
Post a Comment