Selalunya aku akan memasak sup ala-ala thai gitu tetapi kali ini aku hanya memasak sup tulang yang begitu simple. Dengan rasanya yang agak 'plain' amat sesuai untuk digandingkan bersama menu yang lain.. .BAHAN-BAHAN
600 gm Tulang rusuk
1 Peket rempah campak
3 Ulas bawang putih
2 Ulas bawang putih
2 Inci Halia
Sedikit lada sulah & garam
Daun sup & bawang goreng
(untuk hiasan)
CARA MEMASAK:-
1. Tumis rempah campak, bawang merah dan bawang putih yang telah ditumbuk hingga garing.
2. Masukkan tulang, halia dan air. Renihkan sehingga tulang empuk.
3. Masukkan garam, perasa(jika suka) dan lada sulah.
4. Angkat dan taburkan daun sup dan bawang goreng.
600 gm Tulang rusuk
1 Peket rempah campak
3 Ulas bawang putih
2 Ulas bawang putih
2 Inci Halia
Sedikit lada sulah & garam
Daun sup & bawang goreng
(untuk hiasan)
CARA MEMASAK:-
1. Tumis rempah campak, bawang merah dan bawang putih yang telah ditumbuk hingga garing.
2. Masukkan tulang, halia dan air. Renihkan sehingga tulang empuk.
3. Masukkan garam, perasa(jika suka) dan lada sulah.
4. Angkat dan taburkan daun sup dan bawang goreng.
No comments:
Post a Comment