Saturday, December 26, 2009

MY BREAKFAST


              Scramble egg with burger meat



                          Fresh milk with Karipap


Ini merupakan breakfast semalam. Semuanya ada di rumah dan kebetulan pula inti karipap itu dah siap dimasak dan di simpan di dalam peti sejuk. Emmmm walaupun hasil karipap itu memuaskan aku rasa lain kali aku tetap akan ikut resepi ku sendiri.
Daging burger dan scramble egg sebagai tambahan kerana aku tahu anak-anak akan mencari makanan lain selain karipap. Jom kita lihat resepi simple daging burger yang menjadi kegemaran anak bongsuku Lisa Qistina.....
Anak-anakku beginilah caranya nak masak daging burger yang 'sedappp' tu....



BAHAN-BAHAN:-

Daging burger(defrost /carik-carik)

Cili sos

Honey BBQ sos

Lada sulah

Masak daging tanpa minyak dalam kuali hinga tidak melekat. Buang minyak berlebihan.
Tuangkan sos cili & honey bbq sos. Kacau rata. Taburkan lada sulah. Gaul rata dan angkat. Lepas itu    
boleh ngappp....ok.


4 comments:

LOVE2COOK said...

Rajinnya akak buat brekpas! :)

blogresipi.com said...

Adoi.. napelaa tk jumpa resipi ni awal2. jenuh tk tau nk masak ape daging berger satu otak besar. last2 asik bakar bakar bakar je... nanti beli lagi boleh try resipi ni lak.:)

AZIAN said...

Love,
anak2 ramai kenalah selalu memasak...It's my hobby too....

Blogresepi.com
Salam, hahaha.. kalau dirumah akak, 10 keping sekali masak..tu pun tak cukup....

kak ina kl said...

salam perkenalan dari akak...insyallah jika kamu sudi jumpa ...akak terima undangan dengan suker hati...terima kasih sudi link akak yer..nanti akak add tau..jemputlah datang lagi ke blog akak yer